6 motive pentru care nu ar trebui să folosești teme și pluginuri Wordpress nulled

Marea majoritate a site-urilor pe care le găsești pe internet folosesc un Content Management System, prescurtat CMS. Poate cel mai popular CMS în acest moment e Wordpress. Un site care folosește Wordpress poate fi comparat cu o mașină. Wordpress e șasiul și motorul, caroseria e tema iar pluginurile oferă acel plus de funcționalități pe care dotările opționale le oferă mașinii.

Fiecare proprietar de site dorește un aspect deosebit pentru site-ul său. Există o multitudine de teme și pluginuri disponibile și care acoperă aproape orice eventuală nevoie pe care o ai de la site-ul tău. Unele sunt gratis iar altele sunt contracost (denumite generic teme și pluginuri premium). Pe lângă acestea, mai găsești și teme nulled - acestea sunt de fapt teme premium piratate și oferite gratis sau cu un preț mult redus față de original. 

Se pare că zilnic sunt descărcate peste 10000 de astfel de teme piratate. Practic prin descărcarea unei astfel de teme primești gratis o temă premium care altfel te-ar fi costat probabil în jur de 39-59$. Doar că ceea ce nu știi e că prin utilizarea acestor teme nulled vei plăti un cost ascuns enorm pentru că aceste teme și pluginuri sunt de fapt porți pentru ca site-ul tău să fie compromis în viitor de către hackeri.

Enumerăm mai jos câteva din motivele pentru care nu ar trebui să folosești teme nulled pentru site-ul tău:

securitate1. Securitatea și confidențialitatea site-ului tău

Securitatea site-ului tău e o prioritate pentru tine. Din această cauză instalezi certificate SSL, alegi cu grijă furnizorul tău de hosting dintre cei credibili și nu neapărat pe cel mai ieftin, alegi să folosești un IP dedicat. Dar nici nu îți închipui cât de rău poate fi afectată securitatea site-ului tău de folosirea temelor și pluginurilor nulled.

Furnizorii de teme nulled copie codul temelor și pluginurilor cele mai populare prin folosirea de scripturi malițioase și, de cele mai multe ori, lasă niște portițe de acces prin care pot insera backlinkuri către site-urile pe care le dețin, pot redirecta traficul de pe site-ul tău, pot trimite mesaje de tip SPAM sau SCAM, pot fura informații confidențiale cum ar fi nume, adrese de email, nume de utilizator și parole sau chiar pot compromite în totalitate site-ul cu scopul de a-ți cere o răscumpărare. 

Ilegal 2. Folosirea temelor și pluginurilor nulled este ilegală

Temele și pluginurile nulled sunt de fapt copii ilegale ale celor premium și implicit ilegal de folosit, chiar dacă furnizorul lor a scos detaliile legate de proprietate, licențiere și copyright. E adevărat că începerea unui site sau blog nou necesită o investiție inițială și poate încerci să reduci costurile, însă nu credem că se merită riscul de a fi dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală pe lângă riscurile de securitate explicate anterior.

Suport de la dezvoltator 3. Nu beneficiezi de suport din partea dezvoltatorilor

Atunci când achiziționezi servicii legate de computere și site-uri este esențial suportul oferit de dezvoltatorii soft-ului pe care îl vei folosi. În cazul temelor și pluginurilor nulled, acestea vin, de cele mai multe ori, fără documentație și, cu  siguranță, fără suport. Nu doar că nu vei putea beneficia de ajutor în instalarea, configurarea și utilizarea softului achiziționat dar, chiar mai important, nici măcar update-uri nu vei primi. Mai ții minte comparația de la început, cea cu mașina si site-ul? La fel ca și o mașină căreia nu îi faci revizii, și site-ul tău va claca la un moment dată daca nu beneficiază de update-uri.

SEO 4. Vei pierde reputație în fața motoarelor de căutare

Suntem siguri că îți dorești ca site-ul tău să fie bine indexat de motoarele de căutare, dar folosirea temelor și pluginurilor nulled nu doar că nu te vor ajuta ci îți vor aduce penalizări din partea acestora. De ce? Linkurile spam și codurile malware, redirectările forțate către site-uri ilegale sunt principalul motiv.

5. Nu vei putea updata Wordpress

După cum probabil știi deja, Wordpress aduce permanent îmbunătățiri de securitate și funcționalitate dar tu nu vei putea face upgrade deoarece tema sau pluginul nulled pe care îl folosești, nefiind mentenat de dezvoltator, va intra în incompatibilitate cu noua versiune de Wordpress și site-ul nu va mai fi afișat corespunzător. Fără update de Wordpress site-ul tău va deveni vulnerabil și... revenim la punctele anterioare.

6. Descurajezi dezvoltatorii care aduc inovare zi de zi

După cum știi progresul e adus de inventatori și inovatori dar și ei trebuie să mănânce, nu? Wordpress a evoluat enorm de la o platformă dedicată strict bloggingului la o platformă potrivită pentru orice, de la bloguri la ziare online, de la site-uri de prezentare la magazine online și portaluri. Dar toată această evoluție ar fi fost imposibilă fără acești dezvoltatori tenace pe care, prin folosirea temelor și pluginurilor nulled, îi furi de meritul de a inova. Există o multitudine de teme gratuite în repozitorul Wordpress și care sunt create și mentenate de dezvoltatori dar, dacă dorești o temă premium, plătește prețul cerut de dezvoltator și vei garanta viata lungă a produsului pe care tocmai l-ai achiziționat.

Articol prelucrat după
Greatthemes.com


Also Read