Ce este CloudLinux ?

Ce este CloudLinux și cum ajută găzduirea partajată?

 

CloudLinux este un sistem de operare bazat pe linux, care este în esență un set de modificări ale kernel-ului la distribuția Linux, care implementează funcții pentru a permite administratorilor de sistem să preia controlul în detaliu al utilizării resurselor serverului lor, izolând utilizatorii astfel încât problemele cu un cont să nu degradeze serviciu pentru alții.Cloud linux virtualizează conturile utilizatorilor numite LVE (LightWeight Virtual Environment). Fiecare LVE i se alocă o anumită cantitate de resurse.

Dacă un anumit cont primește o cantitate bruscă mare de trafic sau începe să folosească mult procesor sau memorie, în loc să încetinească întregul server și, eventual, să producă o defecțiune, acesta va încetini doar acel LVE particular.

 

Cum ajută CloudLinux să creeze medii de găzduire partajate?

Un mediu de găzduire partajat este acela în care sute de conturi de site-uri web sunt găzduite pe un singur server care distribuie resursele serverului în mod egal. Cu toate acestea, administratorul serverului are un control limitat asupra utilizării resurselor serverului conturilor individuale. Dacă un cont de site utilizează o cantitate nedreaptă de resurse (de exemplu, din cauza faptului că se află sub un atac DDoS, un script slab scris, o creștere a traficului etc.), serverul ar deveni lent sau ar scădea complet, afectând toți ceilalți clienți de pe server. În găzduirea tradițională nu putem seta o limită pentru RAM, CPU și alte resurse pentru un anumit cont de site. Găsirea de site-uri web problematice este din nou o muncă care necesită mult timp și rezolvarea unor astfel de probleme necesită uneori suspendarea conturilor site-ului care creează problemele. Acest lucru poate duce la câțiva clienți nemulțumiți care vă pot afecta afacerea.

 

Ce se întâmplă când apar astfel de probleme într-un mediu de gazduire Cloud Linux?

În mediile de găzduire partajate bazate pe Cloud Linux, după ce un cont de site ajunge la limita resurselor setate, site-ul va începe să încetinească. Contul site-ului care consumă prea multe resurse va înceta temporar să funcționeze până când utilizarea resurselor lor revine la normal. Între timp, celelalte conturi de site-uri de pe server vor continua să ruleze normal.

În mediul de gazduire cloud linux, limitele sunt puse în aplicare pentru a vă proteja împotriva abuzurilor și a scripturilor proaste și nu restricționează utilizarea normală a unui cont.

 

Cum ajută CloudLinux să rezolve aceste probleme?

CloudLinux este un sistem de operare bazat pe linux, care este în esență un set de modificări ale kernel-ului la distribuția Linux, care implementează funcții pentru a permite administratorilor de sistem să preia controlul în detaliu al utilizării resurselor serverului lor, izolând utilizatorii astfel încât problemele cu un cont să nu degradeze serviciu pentru alții. CloudLinux virtualizează conturile de utilizator ca LVE-uri (LightWeight Virtual Environment). Fiecărui LVE li se alocă o anumită cantitate de resurse (memorie, procesor etc.).

Dacă un anumit cont de site web primește o cantitate bruscă mare de trafic sau începe să folosească mult procesor sau memorie din cauza unui script rău intenționat, a unei exploatări sau a unui atac de refuz al serviciului, acesta va încetini doar acel LVE particular (contul site-ului). Deci, aveți în continuare întregul server cu celelalte conturi de site-uri rulate fără probleme posibile, cum ar fi site-uri web lente, probleme de încărcare etc.

 

Să aruncăm o privire la modul în care CloudLinux poate îmbunătăți un mediu de găzduire partajat:

 

1) Set personal de resurse server pentru fiecare client:

Cu tehnologia LVE (mediu virtual ușor virtualizat) în cloud linux, contul site-ului fiecărui client are un set separat de resurse alocate, cum ar fi Memorie, CPU etc. Tehnologia LVE se asigură că aceste resurse nu sunt partajate cu alte conturi de site-uri.

 

2) Mediu de găzduire stabil:

Vârfurile brute de trafic din alte conturi de site-uri nu vor însemna niciodată timpul de oprire pentru niciun cont de site sau server în ansamblu. Întrucât fiecare cont de site web are propriile resurse alocate protejate, menținând funcționarea site-ului, deși există o creștere bruscă a utilizării resurselor serverului de la alte site-uri web găzduite pe server.

 

3) Nucleul securizat și întărit:

Nucleul întărit al CloudLinux ajută la prevenirea utilizatorilor rău intenționat să atace alte conturi de site-uri găzduite pe server.

 

4) Versiunea multiplă a PHP:

Cloud linux are o caracteristică numită selector PHP. Acesta permite utilizatorilor finali să selecteze versiunea specifică de PHP de care au nevoie. Permite o flexibilitate finală prin oferirea tuturor versiunilor populare de PHP, cu peste 120 de extensii PHP din care să alegeți. CloudLinux pachetează versiunile PHP 4.4, 5.1, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 7, 7.1, 7.2, 7.3. Interfața de utilizare convenabilă permite unui client să comute între versiuni, să selecteze extensiile și să regleze setările PHP.

 

5) Performanța stabilă a bazei de date Mysql:

MySQL devine adesea o durere de cap majoră pentru administratorii de sistem în medii de hosting partajate. Menținerea MySQL stabilă poate fi dificilă, iar întrebările clienților pot încetini totul. Funcția MySQL Governor of Cloud linux ajută administratorii de sistem să-i identifice pe abuzatori și să îi accelereze în timp real. Cu suportul de la cele mai recente versiuni ale MySQL și MariaDB, este un must-have pentru orice gazdă partajată. Funcția MySQL Governor urmărește utilizarea IO a procesorului și a discului pentru fiecare cont de site web în timp real și accelerează interogările MySQL prin utilizarea limitelor LVE de la fiecare utilizator.

 

Cu astfel de caracteristici și tehnologiile avansate ale CloudLinux, menținerea unui mediu de găzduire partajat stabil devine mai ușoară și clienții rămân fericiți.


 Tipărire

V-ar mai putea interesa și