Ce este KernelCare ?

Ce este KernelCare ?

Nucleul este modulul central al unui sistem de operare (OS). Este partea sistemului de operare care se încarcă mai întâi și rămâne în memoria principală. Deoarece rămâne în memorie, este important ca nucleul să fie cât mai mic, oferind în același timp toate serviciile esențiale solicitate de alte părți ale sistemului de operare și aplicații. Deci, nucleul este una dintre cele mai importante părți ale sistemului de operare și este responsabil pentru gestionarea memoriei, procesul, gestionarea sarcinilor și gestionarea discului. Nucleul conectează de fapt hardware-ul sistemului la software-ul aplicației.

 

Acum că ați înțeles cât de important este nucleul, un administrator responsabil al sistemului trebuie să se asigure întotdeauna că are cele mai recente actualizări ale kernel-ului și corecții de securitate ale kernel-ului pentru a evita problemele.Dacă actualizarea manuală a kernelelor poate dura ore întregi, va duce la dezactivarea serverului și la stresul administratorilor și clienților. Un server trebuie să fie repornit după aplicarea actualizărilor sau a patch-urilor kernel-ului, iar astfel de reporniri trebuie de obicei efectuate în timpul orelor de vârf. Acest stres suplimentar nu este niciodată binevenit, dar evitarea repornirilor pe server poate crea probleme de server și poate cauza probleme de securitate. Uneori, după repornire, serverul poate întâmpina probleme și nu poate reveni cu ușurință, iar remedierea unor astfel de probleme poate dura ore. Uneori, un administrator de sistem trebuie să redea actualizările kernelului pe care le-a aplicat pentru a obține serverul online cât mai repede posibil.

 

Aici intervine KernelCare. Acesta oferă un serviciu care va remedia vulnerabilitățile de securitate din interiorul kernel-ului rulat - fără nicio întrerupere sau întrerupere a serviciului. Cu Kernel Care instalat pe serverul dvs., actualizările de securitate sunt aplicate automat (la fiecare 4 ore) pe un server care rulează (server live), fără timp de oprire, eliminând necesitatea repornirii serverului.

 

Sisteme de operare acceptate:

CentOS / RHEL 5, 6 și 7

Cloud Linux 5 și 6

OpenVZ

Virtuozzo

PCS

Debian 6 și 7

Ubuntu 14.04.

 

Să aruncăm o privire la beneficiile și caracteristicile îngrijirii nucleului:

 

1) Patching automat al kernel-ului, fără repornire:

Cu KernelCare instalat pe un server, toate actualizările kernel-ului de securitate sunt aplicate automat de îndată ce patch-ul este disponibil fără a fi nevoie de o repornire, care de fapt evită timpul de întrerupere și menține serverul dvs. în funcțiune cu cele mai recente versiuni de kernel, astfel încât sunteți sigur că aveți un versiune actualizată care rulează pe serverul dvs.

 

2) Ultimele upgrade-uri de securitate și stabilitate

KernelCare efectuează o verificare pentru disponibilitatea de noi patch-uri la fiecare 4 ore. Descarcă și aplică automat toate patch-urile. Nu este necesar să verificați actualizările și să le aplicați pe server manual, ceea ce vă economisește timp în timp ce KernelCare gestionează acest aspect critic al administrării serverului.

 

3) Instalarea durază câteva minute

Instalarea îngrijirii kernel-ului este destul de simplă și nu necesită repornirea serverului. Nu trebuie decât o comandă simplă prin linia de comandă.

 

4) Prompt patche roll roll out

Echipa KernelCare monitorizează constant listele de e-mailuri de securitate. După ce observă că există o vulnerabilitate de securitate care afectează unul dintre nucleele acceptate - pregătesc un patch pentru acea vulnerabilitate.

 

5) Fără impact asupra performanței

KernelCare încarcă patch-uri folosind un modul special de kernel fără impact asupra performanței sistemului, deoarece acestea iau doar nanosecunde.

 

6) Abilitatea de a returna modificările

Puteți întoarce întotdeauna toate modificările aplicate rulând o comandă specială.

Cu toate caracteristicile și avantajele de mai sus, instalarea KernelCare pe sistemul dvs. este întotdeauna recomandată.


 Tipărire

V-ar mai putea interesa și