Dezactivare auto-rulare WP-CRON în Wordpress

WP-CRON este un sistem de programare în WordPress care permite executarea automată a anumitor sarcini sau acțiuni la intervale regulate de timp. Poți să-l vezi ca pe un ceas cu alarmă digital pe care îl setezi pentru a face anumite lucruri la momente specifice.

Foarte multe module (plugins) și teme folosesc această funcționalitate.

Un lucru important de știut despre WP-CRON este că el se bazează pe traficul pe site, astfel acesta este pornit doar în momentul în care site-ul este accesat.

Dacă site-ul tău nu primește vizitatori, WP-CRON poate să nu ruleze la timp. Deci, pentru a te asigura că funcționează corect, ar trebui să ai un trafic constant pe site.

Altfel, în cazul în care site-ul tău primește brusc un număr foarte mare de vizitatori, se poate întâmpla ca Wordpress să pornească de mai multe ori, în paralel, mai multe instanțe a WP-CRON, iar acestea pot consuma toate resursele contului de găzduire.

Dezactivarea funcționalității implicite

Pentru a dezactiva această funcționalitate, este necesară modificarea fișierului wp-config.php și adăugata următoarea linie, înaintea celei cu That's all, stop editing:

define('DISABLE_WP_CRON', true);

/* That's all, stop editing! Happy publishing. */

Adăugarea unui Operațiuni Cron din cPanel

Pentru a ne asigura că operațiunile necesare Wordpress rulează în continuare, este necesar să înlocuim funcționalitatea implicită cu o operațiune realizată din cron-ul de sistem (cPanel). 

Astfel, în contul cPanel, navigam la secțiunea Avansat » Operațiuni Cron:

adaugare wp-cron in crontab

Selectați intervalul dorit 1, recomandarea noastră este de 30 de minute pentru site-uri normale, și 5 minute pentru magazinele online bazate pe WooCommerce.

Introduceți comanda ce necesită rulată 2, folosind calea corectă către fișierul wp-cron.php.

Pentru un Wordpress instalat în directorul principal, public_html, pentru utilizatorul cPanel cu numele domeniul, aceasta este:

/usr/local/bin/php /home/domeniul/public_html/wp-cron.php

Înlocuiți domeniul cu utilizatorul corect. Dacă Wordpress este instalat în alt director (de exemplu, un domeniu adițional), corectați calea fișierului.

Apasați pe butonul "Adăugare operațiune cron nouă" 3.

⚠️Unele module (plugins) vor raporta incorect că funcționalitatea WP-CRON este dezactivată și că este necesar să o reactivați. Ignorați aceste avertismente.

Mai multe informații despre funcționalitatea Wordpress puteți citi aici (în engleză).


Also Read