Cum adaug un domeniu in fisierul hosts ?

Cum adaug un domeniu in fisierul hosts al calculatorului ?

Windows

  • Deschideti aplicatia Notepad iar de la File->Open deschideti fisierul Hosts pe care il gasiti dupa cum urmeaza :

Windows 95/98/Me:  c:\windows\hosts 
Windows NT/2000/XP Pro:  c:\winnt\system32\drivers\etc\hosts
Windows XP Home: c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
Windows Vista/7/8: c:\windows\system32\drivers\etc\hosts


Daca nu puteti edita fisierul, va trebui sa va logati cu un utilizator cu drepturi de Administrator sau sa deschideti notepad din meniul de start iar din optiunile de la "click" dreapta sa selectati "Run As Administrator", pe urma deschideti unul din fisierele de mai sus.

NOTA: Numele hosts este numele unui fisier si nu a unui director. Fisierele hosts nu au extensie (exemple de extensii .exe, .txt, .doc la finalul unui nume de fisier) si pot da impresia ca sunt directoare.

Acest fisier trebuie editat cu un utilizator ca si Notpad, si NU cu un procesator de documente precum Microsoft Word, OpenOffice, LibreOffice.
  • Adaugati aceasta linie la finalul fisierului, unde 1.2.3.4 este adresa IP care va corespunde cu domeniul dumneavoastra. Inlocuiti chroot.ro si www.chroot.ro cu domeniul Dumneavoastra.

1.2.3.4 chroot.ro www.chroot.ro
  • Salvati modificarile
  • Dupa ce ati terminat cu testele puteti sa stergeti aceasta inregistrare urmand aceeasi pasi ca si inainte.
NOTA: Utilizatorii sistemului de operare Windows trebuie sa verifice ca au setarea "show extensions for all file types" activa. Aceasta setare este utila pentru a putea verifica daca fisierul hosts a fost salvat corect (fara extensie). Pentru a activa optiunea "show all file extensions", deschideti My Computer, mergeti la View Meny (Windows95/98/ME) sau Tools Menu (Win2000/XP) si selectati Folder Options. Pe urma selectati View tab iar in cadrul  sectiunii Files and Folders, deselectati optiunea "Hide file extensios for all know file types". Click pe Apply si pe urma OK.

Linux/BSD/MacOS X/*NIX

In sistemele de operare de tip UNIX fisierul hosts se gaseste (in general) in /etc/hosts.
 


Also Read