Cum creez o redirectionare wildcard din cPanel?

  1. Autentifică-te în cPanel: Deschide browserul tău web și accesează cPanel-ul site-ului tău. De obicei, poți face acest lucru introducând domenoultau.ro/cpanel sau accesând portul specific (exemplu: http://domeniultau.ro:2082).

  2. Caută secțiunea "Redirects": Odată ce ești în cPanel, caută secțiunea sau iconița denumită „Redirects” sau „Redirecționări”. Aceasta se află de obicei în secțiunea „Domains” sau „Domenii”.

  3. Selectează tipul de redirecționare: În pagina de Redirects, vei avea opțiunea să alegi între o redirecționare permanentă (301) sau temporară (302). Pentru majoritatea scopurilor, o redirecționare 301 este preferată deoarece indică o mutare permanentă a paginii.

  4. Adaugă wildcard redirect: În secțiunea „Type” sau „Tip”, selectează opțiunea „Wildcard Redirect” sau „Redirecționare Wildcard”. Aceasta permite redirecționarea tuturor paginilor de sub un anumit domeniu sau subdomeniu.

  5. Introdu adresa URL sursă și destinație: În câmpul „http(s)://(www.)”, introdu adresa URL de la care dorești să redirecționezi (de exemplu, subdomeniul tău). Apoi, în câmpul „redirects to”, introdu adresa URL la care dorești să redirecționezi traficul (de exemplu, noul tău domeniu sau pagina).

  6. Salvează setările: După ce ai introdus toate informațiile necesare, apasă pe butonul „Add” sau „Adaugă” pentru a activa redirecționarea.

  7. Testează redirecționarea: După ce ai setat redirecționarea, este important să testezi pentru a te asigura că totul funcționează corect. Intră pe adresa URL veche și verifică dacă ești redirecționat către noua adresă.


 Tipărire

V-ar mai putea interesa și