Alegerea formatului TAR pentru directoare cu numeroase fisiere

Utilizatorii cPanel se confruntă adesea cu provocări atunci când încearcă să arhiveze directoare mari prin intermediul FileManager. Un scenariu comun este apariția erorilor în timpul arhivării unui director ce conține peste 50.000 de fișiere utilizând formatul ZIP. Acest articol explică cauza acestei probleme și oferă o soluție practică.

De ce apar erori la arhivarea ZIP? Formatul ZIP are anumite limitări în ceea ce privește numărul de fișiere care pot fi comprimate într-o singură arhivă. Când numărul de fișiere dintr-un director depășește aproximativ 50.000, procesul de arhivare ZIP poate să nu mai funcționeze corespunzător. Aceasta se datorează limitărilor tehnice ale formatului ZIP, care nu a fost inițial conceput pentru a gestiona un volum atât de mare de date.

Formatul TAR ca alternativă: O soluție la această problemă este utilizarea formatului TAR pentru arhivarea directoarelor cu un număr mare de fișiere. Formatul TAR (Tape Archive) este mai flexibil și poate gestiona un număr mult mai mare de fișiere fără a întâmpina probleme. În plus, TAR păstrează și structura de permisiuni a fișierelor, fiind o alegere bună pentru backup-uri.

Cum să utilizați TAR în cPanel FileManager:

  1. Deschideți cPanel și accesați FileManager.
  2. Navigați la directorul pe care doriți să-l arhivați.
  3. Selectați directorul, apoi căutați opțiunea de arhivare din meniul FileManager.
  4. În loc să alegeți formatul ZIP, selectați TAR din opțiunile disponibile.
  5. Începeți procesul de arhivare. Fișierul TAR generat va include toate fișierele din director, indiferent de numărul lor.

Erorile de arhivare în cPanel atunci când se lucrează cu directoare mari pot fi frustrante. Înțelegerea limitărilor formatului ZIP și alegerea formatului TAR ca alternativă poate simplifica procesul de backup și poate asigura integritatea datelor. Prin urmare, pentru directoarele cu un număr mare de fișiere, TAR este soluția recomandată pentru a evita erorile și pentru a menține eficiența procesului de arhivare.


 Tipărire

V-ar mai putea interesa și