Conectare domeniu la Shopify

Dacă ai ales să îți construiești un magazin online folosind Shopify și dorești ca magazinul astfel creat să fie accesibil folosind domeniul tău propriu și nu ca subdomeniu pe shopify.com trebuie să editezi zona DNS a domeniului tău astfel încât vizitatorii să îți găsească produsele pe domeniulmeu.ro și nu pe numelemeu.shopify.com.

Îți vom explica în acest material care sunt operațiile pe care trebuie să le faci pentru a conecta domeniul tău la Shopify.

Vei avea nevoie de:

 • datele de acces în cPanel (va trebui să deții un pachet de găzduire - poate să fie și cel mai mic pachet deoarece tot conținutul site-ului tău va fi găzduit pe serverele Shopify, pe serverele Chroot rămânând doar înregistrările DNS și conturile de email).
 • adresa IP a Shopify care este 23.227.38.65 (o primești de la Shopify și e bine să verifici și în documentația pusă de ei la dispoziție)
 • înregistrarea CNAME record pentru www care este shops.myshopify.com (o primești tot de la Shopify)

Pașii de urmat:

 1. Loghează-te în cPanel
 2. Navighează până la secțiune Domenii (Domains) și click pe Zone Editor
  Editare DNS cPanel
 3. Alege din lista de domenii pe cel pentru care vrei să editezi înregistrarea și click pe Gestionare (Manage)

 4. Filtrează înregistrările DNS pentru a fi afișate doar cele de tip A și click pe Editează în dreptul înregistrării pentru domeniul tău.
 5. Înlocuiește IP-ul actual cu cel al Shopify – 23.227.38.65

 6. Filtrează înregistrările DNS pentru a afișa doar pe cele de tip CNAME și click pe Editează în dreptul înregistrării pentru www.domeniultau.ro (nu și pentru mail.domeniultau.ro) 
 7. Modifică înregistrarea existentă pentru CNAME cu cea a Shopify shops.myshopify.com

NOTĂ:

Dat fiind faptul ca fiecare ISP are setați diferiți timpi pentru a interoga și actualiza înregistrările DNS (TTL - time-to-live), propagarea noilor înregistrări durează diferit dar, în general, nu ar trebui să dureze mai mult de 24-48 de ore. Din acest motiv, în această perioadă, pot exista situații în care vizitatorii site-ului tău să vadă variante diferite ale acestuia, în funcție de locația pe care o accesează. Acest timp de propagare nu depinde de furnizorul tău de servicii de găzduire ci de cel de internet. 

IMPORTANT:

Asigurați-vă că înțelegeți înregistrarea A și înregistrarea CNAME înainte de a modifica aceste setări. Eliminarea sau modificarea acestor înregistrări poate întrerupe legătura dintre domeniul dvs. și Shopify, ceea ce împiedică magazinul dvs. online să fie găsit după numele dvs. de domeniu. Aflați mai multe despre înregistrările DNS.


 Tipărire

V-ar mai putea interesa și