Migrare servere cPanel

Friday, September 30, 2022

În intervalul 06.10.2022-20.10.2022, începând cu ora 19:00, chroot va realiza operațiuni de mentenanță asupra serverelor ce furnizează serviciul de "Găzduire Web".

Astfel, următoarele servere ce furnizează aceste servicii vor fi pregătite pentru decomisionare:

  • s5.chroot.ro
  • s6.chroot.ro

Conturile de găzduire de pe aceste servere vor fi migrate pe serverul s7.chroot.ro si fs01.chroot.ro.


De ce se realizează această migrare?

Serverele menționate mai sus rulează un sistem de operare care a ajuns oficial la EOL (End of Life), fiind lansat în 2011, iar în momentul de față beneficiază doar de suport extins din partea producătorului. Datorită faptului că o actualizare in place ar fi foarte riscantă pentru datele clienților noștri, și ar genera un downtime destul de ridicat am decis retragerea acestor servere din funcțiune și migrarea conturilor pe un server mai nou. 

Astfel, site-ul tău va beneficia de un sistem de operare mai rapid, precum și de pachete software ce îmbunătățesc viteza site-ului tău — precum LiteSpeed — sau securitatea acestuia, precum suita de securitate Imunify 360.

Probleme ce pot apărea după migrare

Deși facem eforturi în a realiza aceaste migrări fără a afecta negativ funcționalitatea site-ului tău, există unele cazuri în care va fi necesară intervenția ta în a aduce site-ul înapoi online.

Nameservere

Astfel:

Dacă domeniul tău NU folosește nameserverele chroot (ns1.chroot.ro, ns2.chroot.ro, sau noile nume: ns1.web-host.ro, ns2.web-host.ro), și pachetul tău de găzduire NU beneficiază de o adresă IP dedicată, va fi nevoie să-ți actualizezi zona DNS cu noul IP al serverului pe care vei fi migrat, mai exact: ip-fs02.chroot.ro.

Dacă domeniul tău folosește Cloudflare și NU beneficiază de o adresă IP dedicată, va fi nevoie să-ți actualizezi zona DNS cu noul IP al serverului pe care vei fi migrat, mai exact:

s7.chroot.ro - 89.36.93.254.

fs01.chroot.ro - 86.105.153.2.

Dacă domeniul tău este redirecționat spre alte servicii (precum Shopify, Wix etc.), dar folosești contul de găzduire pentru a recepționa/transmite e-mail-uri, asigură-te că MX-urile sunt configurate spre noul IP al serverului.

Dacă domeniul tău folosește nameserverele chroot (ns1.chroot.ro, ns2.chroot.ro, sau noile nume: ns1.web-host.ro, ns2.web-host.ro), atunci nu este nevoie să realizezi nici o modificare

Dacă nu ești sigur de aceste situații, consultă mesajul primit de la noi, în care sunt prezentate nameserverele actuale, precum și IP-ul actual al domeniului tău principal.

De asemenea, ține cont și de domeniile adiționale pe care le găzduiești pe contul tău.

Versiune PHP

Este posibil ca versiunea PHP a contului tău, sau anumite configurații personalizate (module active, setări specifice etc.), să nu se transfere corect.

În caz că site-ul nu se afișează corect după migrare, va fi necesar să ajustezi setările PHP. Află aici cum poți face asta.

Nu mai poți accesa contul cPanel după migrare

Dacă în trecut accesai contul de cPanel folosind adresa serverului (sX.chroot.ro), acest lucru nu va mai fi posibil.

Adresa preferată de accesare este domeniu.ro/cpanel, care va redirecționa mereu spre serverul corect.

Alternativ, dar nerecomandat, puteți folosi numele noului server, mai exact: https://s7.chroot.ro:2083/ sau https://fs01.chroot.ro:2083/

Nu mai poți citi e-mail-ul cu un client extern (Outlook, Thunderbird, Apple Mail etc.)

Asigură-te că setările clientului tău de e-mail sunt corecte.

Mai exact, este necesar să folosești serverele domeniului tău (sub forma mail.domeniu.ro), și nu numele vechiului server (sX.chroot.ro) ca server de intrare (incoming) și ieșire (outgoing).

Poți verifica setările corecte în contul de cPanel, la secțiunea "Conturi de E-mail", butonul "Conectare Dispozitive".

Primești eroarea "None of the authentication methods supported by this client [...]"

Protocoalele vechi de securitate (mai vechi de cât TLS v1.2) nu mai sunt suportate, iar utilizarea lor este descurajată

Dacă folosiți un sistem de operare învechit (Windows 7, Windows 8), sau un client de e-mail vechi, este necesar să activați suportul TLS v1.2 în sistemul dumneavoastră de operare, sau să faceți un upgrade la un sistem care este suportat de către producător.

Vă recomandăm să urmați instrucțiunile din acest articol din documentația cPanel.

Mai multe informații puteți citi pe site-ul Microsoft.

Nu te mai poți conecta la baza de date (remote MySQL) sau nu te mai poți conecta prin SSH la server

Din motive tehnice, lista de adrese IP cu permisii de conectare pe porturile MySQL (3306) și SSH (22) nu pot fi transferate.

Astfel, dacă ai nevoie să te conectezi pe aceste porturi, este nevoie să adaugi adresele în lista de excepții firewall din contul tău, mai exact în opțiunea Firewall Whitelist din cPanel.

Notă: această funcționalitate se oferă doar pentru conturile ce au access shell/SSH (inclusiv funcționalitatea de Remote MySQL)

« înapoi